RING OSS -

Relining Västerbotten

RING OSS -

Relining

Relining i Västerbotten är ett bra alternativ till stambyte i en fastighet.

Behöver du hjälp med relining i Västerbotten har du kommit rätt. Vi är ett företag med mångårig erfarenhet av relining och vet att ett stambyte kan vara ett komplicerat och mödosamt arbete – därför ska du istället välja relining.

När du anlitar oss kan du lita på att du får bra service och ett exemplariskt utfört arbete av proffs som vet av erfarenhet att kvalité och hållbarhet är det viktigaste när det kommer till relining i Västerbotten.

Kontakta oss idag för relining i Västerbotten!

Spara tid och pengar

Alla vet att ett stambyte är tidskrävande, komplicerat och innebär ett stort ingrepp på huset och för de boende i huset. Därför har relining i Västerbotten sedan 1970-talet varit ett alternativ. Men idag är metoderna bättre och arbetet har utvecklats betydligt sedan dess.

Rörförnyelse, som det också kallas, är en metod som innebär att man inte behöver gräva eller riva för att byta ut de gamla rören. Relining i Västerbotten är ett smart, snabbt, miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att renovera gamla avloppssystem. 

Vanliga fel med gamla rör

Redan efter 50 år kan de gamla gjutjärnsrören i ett hus börja rosta och ställa till problem. De kan orsaka vattenskador, täppas till, orsaka översvämningar och rosta sönder. Här är fem vanliga problem med gamla rör:

 • Avloppsgaser i inomhusluften kan ge upphov till lukt.
 • Bakterietillväxt och vattenskador som följd av droppläckage.
 • Ansamlingar i gjutjärnsrör skapar stopp.
 • Servisledningen i betong utsätts för marktryck och försvagar avloppsröret.
 • Stopp och hål i avloppet orsakas av trädrötter som letar sig ner i sprickor.

Relining i Västerbotten löser problemen

Relining i Västerbotten är ett billigare alternativ till stambyte. De medför bonusar som att det är bättre för miljön och mindre avfallshantering med likvärdig funktion och samma hållbarhet som nya rör. Det är dessutom ofta billigare än ett traditionellt stambyte. Förutom det finns en lång rad andra fördelar med relining i Västerbotten:
 • Ingen rivning eller grävning.
 • Inga ingrepp i källare eller gräsmatta.
 • Inget buller eller rivningsdamm.
 • Väggar och inredning lämnas oberörda.
 • Boende flyttar inte ut under arbetet.
 • Hantverkare är bara i bostaden några dagar.
När du hör av dig till oss kan du självklart förvänta dig god service och stöttning genom hela arbetet. I lugn och ro talar vi om vad arbetet kommer att innebära och genomför en videoinspektion av dina gamla rör innan vi påbörjar relining i Västerbotten. Om vi behöver utföra relining efter analys och avlämnad rapport kallar vi givetvis också till ett informationsmöte med de boende om det rör sig om exempelvis en bostadsrättsförening.
Hör av dig till oss om du har frågor om relining i Västerbotten!